Újabb merényleteket tervezett Abdeslam a belga külügyminiszter szerint

Fotó: FEDERAL POLICE OF BELGIUM / DSK

-

Számos fegyverhez is hozzájuthatott.


A tavaly novemberi párizsi merényletek után újabb terveket szőtt Brüsszelben, és számos fegyverhez férhetett hozzá Salah Abdeslam, a 130 halálos áldozatot követelő merényletek gyanúsítottja – közölte vasárnap a belga külügyminiszter a pénteken elfogott terrorista rendőrségi kihallgatására hivatkozva, amelyből korábban az is kiderült, hogy eredetileg fel akarta magát robbantani Párizsban, de aztán visszakozott. Didier Reynders közlése szerint Abdeslam azt állította, hogy


készen állt újraindítani valamit Brüsszelből.

A miniszter hangsúlyozta, a hatóságok komolyan veszik az elhangzottakat, mert a nyomozók rengeteg fegyvert, köztük nehézfegyvereket találtak már az első vizsgálódások alkalmával, és Brüsszelben új emberekből álló hálózat alakult ki Abdeslam körül.

A férfit pénteken egy rendőrségi razzia során fogták el a brüsszeli Molenbeek negyedben. A hatóságok szombaton „terrorista gyilkosságban való részvétel” jogcímén vádat emeltek ellene. Franciaország szeretné kikérni Abdeslamot Belgiumtól, de a férfi ezt szeretné elkerülni, így három hónapba is telhet a kiadatása.