Újabb magyar focista igazolt a lengyel ligába

Fotó: MTI / Vajda János

-

Gosztonyi András egy fél szezon után hagyta ott a Haladást, és lett a Slask Wroclaw játékosa.


A lengyel élvonalban (Ekstraklasa) az előző szezonban a 4. helyen végző, most viszont 21 forduló után csak a 14. helyen álló Slask Wroclaw a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Gosztonyi Andrást.

A korábbi korosztályos válogatott, aki tagja volt a 2009-es egyiptomi U20-as vb-n bronzérmes magyar csapatnak, egy fél szezon után hagyta el a Szombathelyi Haladás csapatát, ahol az őszi idényben 15 bajnoki és három kupamérkőzésen lépett pályára, de gólt nem szerzett.Gosztonyi már átesett az orvosi vizsgálaton, majd a klub honlapjának elmondta, hogy legjobban a csatárok mögött szeret játszani, de ha balszélsőt kell játszania, akkor sem esik kétségbe.

A 25 éves Gosztonyi az MTK-ban lett élvonalbeli játékos, hogy egy féléves olaszországi kitérő (Bari) után a Videoton játékosa legyen, ahol két szezont töltött, majd továbbállt Diósgyőrbe, és onnan került tavaly nyáron Szombathelyre.


Bemutatkozó videó


Gosztonyi rövid időn belül már a hetedik magyar játékos, aki szerződést kap a lengyel élvonalban. A sort a Lech Poznan által szerződtetett Lovrencsics Gergő nyitotta, akihez később csatlakozott Kádár Tamás és Holman Dávid (ő azóta már visszatért Magyarországra). Közben a Wisla Kraków megvette Guzmics Richárdot, a tavaly nyáron pedig a Legia Warsaw csinált bomba üzletet a Videotontól megvett válogatott csatárral, Nikolics Nemanjával, aki most 21 forduló után 21 találattal vezeti a lengyel góllövőlistát. Közvetlenül Gosztonyi előtt pedig Gyurcsó Ádám talált magának csapatot, ő a Pogon Szczecin játékosa lett.