Újabb machetés támadó Belgiumban

-

Bozótvágó késsel felfegyverkezett embert vettek őrizetbe a belgiumi Liège városában egy nappal a charleroi-i rendőrök elleni, hasonló eszközzel elkövetett támadást követően – közölte rendőrségi forrásra hivatkozva a VRT flamand közszolgálati televízió vasárnap.


A tájékoztatás szerint a rendőrség vasárnap reggel egy telefonos bejelentést követően vonult ki a helyszínre, ahol egy férfi bozótvágó késsel felfegyverkezve sétált az egyik belvárosi sétálóutcában.

A környéket kiürítették, a húsz év körüli férfit, aki ugyan nem használta a kést, őrizetbe vették. Az információk szerint a török származású fiatalember ismert a rendőrség előtt, noha eljárás még nem folyt ellene. Az illegálisan Belgiumban tartózkodó férfi kihallgatása zajlik, a környék újra látogatható – állt a televízió híradásában.

Szombaton egy machetével (bozótvágó késsel) hadonászó férfi Allah Akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá két rendőrnőre a belgiumi Charleroi város rendőrsége előtt. Az egyik rendőrnő csak könnyen sérült meg, a másik rendőrnőt, akinek arcán mély vágásokat ejtett a támadó, kórházba szállították. Sérülése nem életveszélyes. A két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk, aki kézifegyverével a támadóra lőtt, a mellkasán és a combján találva el. A támadó a kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.