Újabb kormányzati kampány jöhet

Fotó: MTI / Kovács Attila

-

Az államtitkár szerint közterületi plakátok is lesznek.


A nemzeti konzultációban felmerült témákról új kampányt indít a kormány, ennek részeként új közterületi plakátokat is közzétesz – mondta Dömötör Csaba. A Magyar Időknek a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta, hogy bár a konzultáció lezárult, az abban foglalt kérdésekről továbbra is intenzív vitákra számít a kormány. Mindenekelőtt az illegális bevándorlás és a betelepítési programok kérdésében várhatók komoly viták. Szerinte a 99 százalékos egyetértés mindenesetre erős politikai támaszt jelent majd a tárgyalásokon.

A plakáttörvény vitájában volt olyan javaslat, amely a kormánynak is megtiltotta volna a plakátok közzétételét kampányidőszakon kívül, az ellenzéki pártok azonban egységesen elvetették ezt az előterjesztést, így a kormány a jövőben is él majd a közterületi plakátolás lehetőségével. Ezen a téren most már minden szereplőre egyenlő feltételek vonatkoznak – mondta Dömötör.

Dömötör idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki az Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozat záróeseményén a nemzeti konzultáció eredményéről azt mondta: a válaszadók gyakorlatilag teljes egyetértésben kimondták, hogy a magyarok nem akarják átengedni az irányítást Brüsszelnek.

A kormányfő szerint Európa egységét ma az illegális bevándorlás mellett az a kérdés feszegeti, hogy Brüsszel Európája vagy a nemzetek Európája felé tartunk. A kormányfő szerint Európa jövőjéről csak Európa dönthet, ezen az Európán pedig nem Brüsszelt és az európai vezetőket érti a magyar kormány, hanem az európai polgárok közösségét.