Újabb két embert tartóztattak le a párizsi mészárlásokkal kapcsolatban

Fotó: AFP / ERIC FEFERBERG

-

Mindkét férfit Brüsszelben kapták el, az egyikőjüket az utolsó pillanatban, a repülőtéren sikerült letartóztatni. Valószínűleg a Stade de France-nál robbantó egyik merénylő kíséretét képezték.


Vasárnap két embert tartóztattak le a november 13-i párizsi terrorcselekményekkel kapcsolatban. Az egyik férfit, a húsz éves francia állampolgárságú Samir Z.-t Brüsszel észak-nyugati repterén, a Zaventem területén fogták el, a gyanúsított épp Marokkóba indult volna. A másik férfit, a belga állampolgárságú Pierre N.-t szintén vasárnap fogták el, Brüsszel Molenbeek negyedében, ahol a merényletek többi elkövetője is tartózkodhatott november 13. előtt – írja a BBC.


A gyanú szerint Samir Z. 2015-ben kétszer is megpróbált Szíriába szökni, és vélhetően mindkét férfi a Stade de France-nál öngyilkos merényletet végrehajtó Bilal Hadfi segítői voltak.


A hatóságok kiemelt célpontja egyébként Salah Abdeslam, aki még mindig szökésben van. Korábban úgy vélték, hogy Molenbeekben tartózkodik, de a francia titkosszolgálat szerint Abdeslam nagy valószínűséggel már régen Szíriában van.