Újabb iratokat foglaltak le a Gömöri-ügyben

Fotó: MTI / Soós Lajos

-


Újabb iratokat foglalt le a rendőrség a Magyar Paralimpiai Bizottsággal kapcsolatban indult nyomozás keretében szerdán - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Ezen kívül csak annyit közöltek, hogy az ügynek továbbra sincs gyanúsítottja.

A rendőrség múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy iratokat és adathordozókat foglaltak le és több helyszínen is házkutatást tartottak. Az ügyben több tanút is kihallgattak már.

A Magyar Paralimpiai Bizottság vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt elnök 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, a többi között vezetői indokolatlan utazásaival kapcsolatban.

Úgy tűnt, a bizottság felügyelőbizottsága mindent rendben talált a nyilvánosságra került ügyekben, május 28-án azonban a bizottság bejelentette lemondását. Mint megírtuk, Gömöri Zsolt szerdán mondott le, és ezzel nagyjából egy időben kiderült az is, hogy az elnökség kozmetikázta a felügyelőbizottság jelentését.