Újabb hivatalt alakít át a kormány

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) és a rá vonatkozó jogszabályok megértek az átalakításra - mondta a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjúban Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, fideszes országgyűlési képviselő.


"Ha gazdaszemmel nézzük az MVH működését, és a számvetésbe az indulása óta eltelt 10-12 évet is beleszámítjuk, a mérleg sajnos negatív" - fogalmazott, utalva arra, hogy a változtatás szükségességét Gyuricza Csaba, a hivatal új vezetője is érezte, hiszen amikor átvette az irányítást, ő is reformot hirdetett, több fórumon is megerősítette, hogy gazdabarát rendszert szeretne felépíteni.


"A gazdák az elmúlt években hozzászoktak ahhoz, hogy az egységes kérelem alapján fizetendő támogatás egyik részletét októberben, a másikat januárban megkapják. Most viszont február közepén járunk, a teljes összeget eddig talán egyetlen gazda sem kapta meg, és vannak olyanok is, akiknek a számlájára még az első részlet sem érkezett meg" - fogalmazott Győrffy Balázs.