„Kibeleztek” - kiesett a 16-szoros dartsvilágbajnok

Fotó: Getty Images / Ben Hoskins

-

Az 55 éves angol Phil Taylor 4:3-ra kikapott a mindössze 31 éves holland Jelle Klaasentől a Londonban zajló dartsvilágbajnokságon.


A harmadik kiemelt, 16-szoros világbajnok legendának pedig a kétleges előnye volt 3:2-es vezetésnél (egy szett megnyeréséhez három leget kell nyerni), de Klaasen fantasztikus játékot mutatva fordított, így ő jutott be a legjobb nyolc közé.


Klaasen (balra) szórta a 180-akat


Taylor már a második nagy hal, aki fennakadt egy esélytelenebbnek hitt játékos hálóján, a világelső holland Michael van Gerwent a harmadik fordulóban honfitársa, Raymond van Barneveld győzte le.


A meccs utolsó legje:


„Kibeleztek. Egész egyszerűen nem voltam olyan jó ma, mint Jelle. Amikor nem tudtam kiszállni 64-en, az volt a fordulópont. Előre kell néznem és a következő évre koncentrálnom. Nem vagyok elég fitt, nem vagyok rendben mentálisan. Februárban elváltam, de remélem, hogy jövőre túl tudok ledülni ezen” – idézte a BBC Taylort, aki könyvében részletesebben is ír problémáiról.


A sportág legendájáról, Phil Taylorról további részletek könyvajánlónban: Volt dagadt disznó, ribanc és pánikbeteg, mégis a világ egyik legjobbja


A másik kettő szerda esti nyolcaddöntőben:

Peter Wright (skót, 4.)–Dave Chisnall (angol, 13.) 4:3
Alan Norris (angol)–Mark Webster (walesi, 22.) 4:1