Újabb három magyar startup utazhat az USA-ba

Fotó: Getty Images/iStockphoto / Topp_Yimgrimm

-

A Design Terminál és a Magyar Nemzeti Kereskedőház segítségével ezúttal három fiatal vállalkozás, valamintBucsi Réka animációs filmrendező kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a világ legnagyobb technológiai fesztiválján.


Az Egyesült Államokbeli Austinban megrendezett South by Southwest (SXSW) napjaink legnagyobb interaktív technológiai fesztiválja, melyen idén a Laborom, a KaliJob és a DroneIQ is bemutatkozhat a Design Terminál mentoráltjai közűl.

A Laborom az egészségügyi dolgozók és pácienseik által használható mobilalkalmazás, amely egy egészségügyi rendszerező és a gyógyellátás átláthatóságát segítő eszköz. A KaliJob egy online interjúszervező alkalmazást fejlesztő csapat, mellyel az álláskeresőket segítik, míg a DroneIQ egy, a katasztrófavédelem és a kutató-mentő csapatok által használt drón szoftver fejlesztésével foglalkozó csapat.

A csapathoz a Design Terminál partnerének a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója is csatlakozhat. Bucsi Réka, animációs filmrendező a Symphony no.42 című animációs filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat is magáénak tudhat.

A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon.