Újabb halottakat találtak Rigában - videóval!

Fotó: Fotó: Europress/AFP/Youtube / Béla Fotós

Ötvenegyre emelkedett a halálos áldozatok száma a lett fővárosban. Szombat reggelre újabb 200 négyzetmétert vizsgáltak át, de még mindig sokakat keresnek. Háromnapos gyász kezdődik Lettországban. Csütörtökön szakadt le egy üzletközpont teteje.


Szombat reggelre négy újabb halottat találtak a rigai baleset helyszínén, miután újabb 150-200 négyzetméteres területet kutattak át. Péntek este még 47 halálos áldozatról lehetett tudni, azonban ez a szám most ötvenegyre emelkedett, de a hatóságok még több holttest előkerülésére számítanak. Még mindig nem tudni biztosan, hogy miért omolhatott be a tető, tde fekltételezések már vannak. A hatóságok azt vizsgálják, hogy a tervezésben vagy a kivitelezésben lehetett-e a hiba. Az orosz Vesztyi televízió úgy értesült, hogy az áruház tetejére egy télikertet és a egy játszóházat akartak építeni. A munkálatokhoz homokot és más építőanyagokat halmoztak fel, amelynek a csütörtöki folyamatos esőzés miatt megnőtt a tömege, emiatt omolhatott le a tető.     


Háromnapos gyász kezdődik

A tragédia miatt háromnapos gyászt rendeltek el Lettországban. Elmaradnak kulturális rendezvények és más programok. Sok helyen nem tartják meg a koncerteket és a színházi előadásokat, szünetel a lett sportbajnokságok többsége. Néhány tévécsatorna a három nap alatt nem közvetít reklámokat, több programon lévő programot is levesznek a műsorról.