Újabb hajó borult fel Leszbosz szigeténél; 150-en voltak a fedélzeten

Fotó: ANADOLU AGENCY / Javi Julio

-

Mintegy 150 menekülttel a fedélzetén felborult egy hajó szombaton Leszbosz szigeténél - adta hírül a görög média. Az erős szél miatt a hullámok magasra csaptak, emiatt történhetett a baleset.


A görög állami rádió szerint a térségben tomboló erős szelek magas hullámokat korbácsolnak. A görög parti őrség mentőegységei és halászok keresik a katasztrófa túlélőit.

Kora reggel egy másik menekülteket szállító hajó is felborult Leszbosznál, a mentőegységek 35 menedékkérőt mentettek ki az Égei-tengerből.

Csütörtök reggel Leszbosz szigeténél felborult egy menekültekkel teli hajó, nyolc ember fulladt a tengerbe. Péntekre virradóra két menekülteket szállító hajó süllyedt el az Égei-tengeren Kalimnosz és Rodosz partjainál, 22-en vesztették életüket.


A görög hatóságok szombati közlése szerint az elmúlt 24 órában kereken 8700 menekült érkezett Pireusz kikötőjébe az égei-tengeri görög szigetekről. Szombat hajnalban két hajó 2682 ember szállított Leszbosz és Híosz szigetéről. Az emberek többsége Nyugat-Európába akar továbbutazni - közölte a görög parti őrség.