Újabb fideszes belharc kezdődött

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Tamás

-

Most Bencsik János és választókerülete egyik városának, Tatabányának polgármestere ugrott egymásnak.


Bencsik János arról ír Facebook-oldalán, hogy Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere egy általa fizetett interjúban támadt rá. Tatabánya országgyűlési képviselője a poszthoz az interjúból kivágott részeket is csatolt, ezekben Schmidtet arról kérdezték, hogy valóban rossz-e a kapcsolata Bencsikkel, és, hogy miből adódnak a viták közöttük.


A polgármester a kérdésekre úgy válaszolt, a nézeteltéréseik szakmai jellegűek és leginkább abból fakadnak, hogy mások a választókörzeti és városi érdekek.

Bencsik János Facebook-bejegyzése alapján jól látható, hogy nem tetszik neki, amit a tatabányai polgármester mondott. Szerinte az interjúért Schmidt fizetett, így tulajdonképpen, ő tette fel a kérdéseket.


Tízből kilenc ember, ha bizonytalan személyes kapcsolatai minőségében, akkor nem tetet fel magának újságírói kérdést, hanem rendezi - az ezek szerint – rendezetlen kapcsolatait. A következő – önmagának feltett – fizetett kérdés, mely a városi és választókerületi érdek mesterkélt szembe állítására irányul, már inkább tragikusnak minősíthető.

Bencsik azt írja, az elmúlt egy évben nem fordult elő olyan eset, amikor a város érdekei szembekerültek volna a választókerület más településeinek érdekével. Majd ezzel folytatja az országgyűlési képviselő:


Egy kicsit olyan ez, mint egy hadüzenet (...) A Tatai-medence országgyűlési képviselőjével nem versenyeznie, hanem együttműködnie kell Tatabánya polgármesterének, hiszen az általa szolgált város is része a választókerületnek, s az együttműködés mellett döntöttek Tatabánya polgárai is. Nem csak fizetett PR-cikkben, hanem a valóságban is. Merthogy a személyes dilemmák feloldása közpénzből finanszírozott „öninterjú” keretében meglehetősen tragikomikus.

Komikus, tragikus, tragikomikus? Komikusnak tűnik, ha egy városvezető – ez esetben Tatabánya polgármestere -, a megyei...

Posted by Bencsik János - A Tatai medencéért on 2015. május 11.