Újabb feljelentést tesznek Simicskáék

-

A garázdasággal gyanúsított biztonsági őrüket elsodorta a fővárosi cég embere, a vagyonőr most fekvőgipszben lábadozik. Az eset akkor történt, amikor a biztonsági őrök megpróbálták megakadályozni egy XI. kerületi hirdetőoszlop elbontását.


A rendőrség éppen csak közölte, hogy kiemelt ügyként kezel egy garázdaságot, a Mahir hirdetőoszlopait védő cég ügyvédje máris közölte, hogy haladéktalanul megteszi a jogi intézkedéseket, vagyis feljelentést tesz. Böröczky Kornélia a VS.hu-nak elmondta, hogy a rendőrségi tájékoztatást azért is furcsállják, mert a gyanúsítás közlésekor sem volt szó tettlegességről, most pedig a police.hu-n az jelent meg, hogy a biztonsági őr erőszakoskodott, és megrongálta a fővárosi cég autóját.


A Budapest Közút Zrt. munkatársai a múlt héten kezdték elbontani a hirdetőoszlopokat. Simicska Lajos cége, a Mahir azonban vitatja ennek jogosságát, mondván, a darabonként egymillió forintot erő oszlopok használatára 25 éves szerződésük van, és ebből még csak tízet töltöttek le. Simicskáék az oszlopok védelmével egy biztonsági céget bíztak meg.

Az ügyvédnő azt mondja, hogy az oszlopbontás után valóban egy benzinkútnál folytatódott az incidens, de nem a biztonsági őr erőszakoskodott, hanem az oszlopbontók sodorták el autójukkal a vagyonőrt, aki a kórházi ellátáskor fekvőgipszet kapott, és most lábadozik.