Újabb fegyvertelen fekete férfit lőtt le egy fehér rendőr Amerikában

-

A 27 éves afroamerikai Anthony Hillt a Georgia állambeli Atlantában hétfőn lőtte agyon egy rendőr, akit azzal hívtak a helyszínre, hogy valaki meztelenül dörömböl az ajtókon.


Szemtanúk szerint a Anthony Hill meztelenül ugrott le az egyik földszinti erkélyről, majd elsétált, mielőtt a rendőrök megérkeztek. Azt hajtogatta: „Jól vagyok”, a lakók pedig figyelmeztették, hogy menjen be az épületbe, mert le fogják tartóztatni.
A rendőrséget azzal hívták ki, hogy egy fegyvertelen és ruhátlan férfi dörömböl az ajtókon és mászik négykézláb a földön.

Hill „zavartan viselkedett, de nyugodt volt, azt sem tudta hol van”, mesélte a helyi tévécsatornának az egyik szemtanú. Mások és a rendőrség viszont azt állították, hogy agresszív volt, és amint meglátta, nekirontott az intézkedő rendőrnek. A rendőr rákiabált hogy lépjen hátra, aztán két lövést adott le rá. Annyi bizonyos, hogy a színes bőrű férfinél nem volt fegyver.

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb indulatokat generál, hogy az utóbbi időben többször is előfordult, hogy fehér rendőrök lőttek le fegyvertelen feketéket. Pénteken egy 19 éves fiút lőttek agyon a Wisconsin államban található Madisonban.