Újabb erőszak a Közel-Keleten: ezúttal is késeltek és gázoltak

-

Szeptember közepe óta már 11 izraeli és 72 palesztin halt meg különböző merényletekben. Ezen a hétvégén is szándékos gázolás és késelés történt Ciszjordániában.


A hétvégén is folytatódtak az erőszakos támadások Ciszjordániában.

Előbb egy palesztin férfi hajtott szándékosan autójával egy buszmegállóban várakozók közé, ketten súlyosan, ketten közepesen súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek, köztük egy állapotos nő is. Az izraeli katonák rálőttek a jármű vezetőjére, aki ekkor egy betonoszlopnak ütközött, és meghalt.

Egy órával később a ciszjordániai Bétár Illit nevű város bevezető útjánál egy biztonsági őr egy palesztin fejkendős nőt igazoltatott, aki igazolványának átadása után kést rántott elő táskájából, és könnyebben megsebezte az őrt, aki rálőtt. A palesztin nőt kórházba vitték.

A támadássorozat szeptember közepén kezdődött, tizenegy izraelit öltek meg különböző, főleg késeléses merényletekben, az izraeli biztonságiak pedig hetvenkét palesztinnal végeztek, akik közül negyvenhárman terrorakciókat kíséreltek meg késekkel, más fegyverekkel vagy szándékos gázolással.