Újabb embereket küld el a Siemens

Fotó: AFP / MICHELE TANTUSSI

-

Lapértesülés szerint négy számjegyű lehet a létszámleépítés, de az sem kizárt, hogy a munkahelyeket külföldre viszik. A Siemens még nem kommentálta az értesülést.


Létszámcsökkentést tervez a Siemens konszern szabályozástechnikai és ipari hajtómű gyártó üzletágában - értesült a Handelsblatt című lap.

A Handelsblatt hírportáljának szakmai körökből származó értesülésekre hivatkozó beszámolója szerint a Siemens szabályozástechnikai és ipari hajtómű gyártó üzletága a németországi alkalmazottak számának "négy számjegyű" csökkentését, vagy a munkahelyek külföldre helyezését tervezi.

"Az üzletág kapacitás-kihasználtsága számos üzemben világszerte rendkívül alacsony" - idézi a Handelsblatt a belső információkkal rendelkező forrást.

A Siemens tavaly vezetőt váltott az elsősorban nyersanyagok kitermelésével és feldolgozásával foglalkozó vállalatok számára ipari hajtóműveket gyártó érdekeltsége élén.

A Siemens hírügynökségi megkeresésre nem kommentálta a lapértesülést.

A Siemens vezérigazgatója, Joe Kaeser világszerte 13 ezer fős létszámcsökkentéssel járó szerkezetátalakítási programot indított el tavaly. A konszern alkalmazottainak száma tavaly szeptemberben 348 ezer volt, ebből 114 ezer Németországban.