Újabb elfogatóparancsot adtak ki Hernádi Zsolt ellen

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK / AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

Elfogatóparancsot adott ki a zágrábi bíróság Hernádi Zsolt ellen, miután megalapozottnak találta a Mol-vezér elleni korrupciós vádakat.


A horvát korrupció és szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) március 31-én emelt vádat a Zágráb megyei bíróságon Hernádi Zsolt ellen, mivel szerintük tíz millió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader volt horvát miniszterelnöknek azért, hogy a Mol megszerezze a többségi irányítási jogokat az INA-ban. A bíróság kedden úgy döntött, megalapozott a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója elleni vád.
A bírósági tanács Hernádi ellen fogva tartást rendelt el és jóváhagyta az USKOK azon kérését is, hogy a Mol-vezér távollétében lehessen lefolytatni a bírósági tárgyalást.
Hernádi Zsolt ügyvédje bejelentette, hogy fellebbezni fog a keddi bírósági ítélet ellen, mivel szerinte a vád megalapozatlan és nincs jogi alapja annak sem, hogy Hernádiról távollétében döntsön a horvát bíróság. A védelem kérte, hogy töröljék el a vizsgálati fogságra vonatkozó döntést is, amelyet a bíróság a szökés veszélye miatt rendelt el.