Újabb edzése marad el a belga fociválogatottnak

Fotó: facebook.com/belgianfootball

-

A keddi után a szerda délelőttre tervezett edzése is elmarad a belga válogatottnak a brüsszeli robbantások miatt.


A tréning 11 órakor kezdődött volna a brüsszeli Baldvin Király Stadionban (Stade Roi Baudouin). Elképzelhető, hogy az edzést délután megtartják, de erről egyelőre nincs döntés. A belga szövetség (URBSFA) a nap folyamán hozza nyilvánosságra a módosított felkészülési programot.


A FIFA világranglistáját vezető belga válogatott a jövő kedden a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban lévő portugálokkal játszana felkészülési mérkőzést Brüsszelben, de egyelőre nem biztos, hogy megrendezik a találkozót.

„Egész nap kapcsolatban álltunk a portugál szövetséggel, és igyekeztünk információhoz jutni a különböző hatóságoknál, de utóbbiak értelemszerűen fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva" – közölte az URBSFA, hozzátéve, hogy amint többet tud, előáll az újabb részletekkel.

A helyi sajtó értesülése szerint a portugál szövetség azt javasolta, hogy Portugáliában rendezzék meg az összecsapást, Marc Wilmots, a belga válogatott szövetségi kapitánya azonban nem támogatja ezt a megoldást.

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban történt keddi robbantásoknak az eddigi összesítés szerint legalább 34 halottja és 230 sebesültje van.