Újabb drogot áruló férfi került előzetesbe

-

Hivatalosan kábítószernek nem minősülő szintetikus kannabinoidokat árult. A tőle vásárolt szertől többen rosszul lettek Békéscsabán.


A Békéscsabai Rendőrfőkapitányság közlése szerint elkapták azt a 25 éves férfit, aki hivatalosan kábítószernek nem minősülő szintetikus kannabinoidokat árult. A rendőrök szerint miatta is fordult elő az utóbbi időkben többször is a városban, hogy a kórházba kellett szállítani fiatalokat, akik ismeretlen szertől lettek rosszul. Tegnapelőtt írtunk arról, hogy szintén a békési megyeszékhelyen vádat emeltek egy 46 éves férfi ellen, akinél tavaly foglaltak le 31,5 gramm kábítószergyanús anyagot.


A hétvégén írtuk meg, hogy a békéscsabai kórházban egy új dizájnerdrog fogyasztása miatt többszörösére nőtt a „forgalom”. Leginkább tizenévesek szorultak kórházi ellátásra, mert valamilyen tudatmódosítót fogyasztottak. Nem állítható, hogy a rendőrségi nyomozás és a megsokasodott esetek között összefüggés van, de a békési megyeszékhelyen az utóbbi másfél-két hónapban kétségkívül sok fiatalt kezeltek drogproblémákkal. Arról is beszámoltunk, hogy új, kínai dizájnerdrog jelent meg a piacon. A szer jelenlétét kilenc megyéből jelentették. Szakértők szerint az úgynevezett szintetikus kannabionidok csoportjába tartozik az új kábítószer. Mérgezéses tüneteket produkál, ami sok esetben orvosi beavatkozást igényelt.