Újabb csontvázaktól tart az új úszókapitány

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

„Ami jelenleg a magyar úszás körül zajlik, rémálom, és remélhetőleg nem hullanak ki további csontvázak az úszósport szekrényéből” – mondta Hargitay András, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek.


A lap csütörtöki számában megjelent interjúban Kiss László korábbi szövetségi kapitány ügyével kapcsolatban azt mondta, mindig előfordulhat olyan eset, amilyen Kiss Lászlóé, de a Bibliában is vannak útmutatások arra, hogy a bűnös ember miként bűnhődjön és hogyan kap bűnbocsánatot.


Széchy Tamás és Hargitay András


Hozzátette: elfogadja, hogy az ügy sokak számára elévülhetetlen, de ha a társadalom kétszer ítéli el azt az embert, aki már megbűnhődött, véleménye szerint az nem lehet igazságos. Megjegyezte: a fő kérdés továbbra is az, hogy a társadalom által megválasztott bíróság ötven éve hozott ítéletét a mai társadalom nem fogadja el, súlyosbítani akar, és emellett kiáll egy olyan réteg, amely nem áll morálisan az ügy felett. „Olyan emberek akarnak ítélkezni, akik maguk sem büntetlenek” – fogalmazott.


Hargitay szerint nem igazságos újra elítélni Kiss Lászlót


Arra a kérdésre válaszolva, hogy kik állhatnak az ügy kirobbantása mögött, azt mondta, van róla elképzelése; szerinte azok akarnak ma botrányt, akik nem Magyarország érdekeit képviselik.

A szövetség és Hosszú Katinka kapcsolatáról Hargitay András azt mondta a napilapnak, hogy a versenyző „unikum”, megérti, ha saját útját járja, és nem az a céljuk, hogy Katinka álljon be a sorba, hanem az, hogy kiteljesítse önmagát. Hozzáfűzte: nem az érdekli, hogy milyen a viszonyuk; a szövetség Magyarország érdekeit nézi, és nem alá-fölérendeltségi viszonyokat.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!