Újabb cápa ölt embert Ausztráliában

Fotó: Europress/Getty Images/Mark Kolbe / Europress/Getty Images/Mark Kolbe

-

Cápa ragadott magával egy gyakorlott úszót csütörtök reggel egy kelet-ausztráliai strandon, a 63 éves asszony maradványait helikopterrel és hajóval keresik.


Az áldozat, Christine Armstrong 14 éve rendszeresen úszott egy csoport tagjaként a Sydney-től 450 kilométerre délre fekvő, festői szépségű Tathra falu strandján. Csütörtökön azonban eltávolodott társaitól, és szemtanúk szerint egy 3-4 méteres cápa támadott rá, magával rántva a víz alá, mintegy 100 méterre a parttól – adta hírül az MTI és az ausztrál Sydney Morning Herald. A nő holttestét helikopterrel és hajóval is keresték, de a rossz látási viszonyok miatt felhagytak a kutatással – péntek hajnalban kezdik ismét. Ám a hatóságok figyelmeztettek: akár napokig is eltarthat, mire előkerülnek a nő maradványai. A támadás két évvel azután történt, hogy a helyi életmentők vezetője kijelentette: a közelben zajló cápavadászatok a partok felé terelik az állatokat, így megnő a támadások veszélye. Legutóbb 2013 októberében halt meg itt hasonló okokból egy férfi.


Itt tűnt el Christine Armstrong


Egyre több halálesetért felelősek a cápák

Ausztrália nyugati partjainál a hatóságok szerdán találták meg egy, a hét végén eltűnt 38 éves búvár cápaharapások nyomait viselő holttestét. Egyelőre nem tudni azonban, hogy a férfit halála előtt vagy után harapdálták-e össze a tengeri ragadozók. Ausztrália cápáktól hemzsegő vizeiben évente átlagosan 15 cápatámadás történik, ezekben eddig éves átlagban egy ember vesztette életét, ám a halálos kimenetelű támadások száma az utóbbi időben gyorsan növekszik. Tavaly novemberben például egy héten belül két férfit ölt meg cápa két különböző helyen.