Újabb borzalmas részletek derültek ki a Germanwings-gép áldozatairól

Fotó: MTI/MTVA / GUILLAUME HORCAJUELO

-

Megtalálták a lezuhant repülőgép másik fekete dobozát is, és az utasok maradványainak jelentős részét – összesen 2854 darabot. A gépen 150-en voltak.


Ez azt jelenti, hogy a gépen utazók átlagban majdnem 20 felé szakadtak az irtóztató erejű becsapódástól, ami nagyon megnehezíti az azonosítást végző szakemberek munkáját. Brice Robin, a nyomozást vezető marseille-i ügyész állítása szerint mégis sikerült 150 különböző DNS-t elkülöníteni, ám ez még nem jelenti azt, hogy már azonosították volna az összes áldozatot.


A második fekete dobozt - mintegy 10 nappal a katasztrófát követően - egy csendőrnő találta meg a szerencsétlenség helyszínén, a földbe süllyedve.

Az ügyész kora esti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy általános állapota alapján van remény arra, hogy kinyerhetők belőle értékelhető információk. Közlése szerint a fekete doboz ötszáz adatot rögzített a szerencsétlenül járt repülőgépről. A fekete dobozt még csütörtökön eljuttatják a légi baleseteket vizsgáló francia hivatal (BEA) szakértőihez Párizsban, akik megkezdik az adatok elemzését.