Újabb börtönőrt gyanúsítanak a bevándorlónak nézett férfi megverésével

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-

HÁTTÉR

A gyanú szerint egy másik börtönőr is bekapcsolódott abba a dulakodásba, amely egy volt munkatársa és a bevándorlónak nézett szegedi férfi, valamint annak a barátnője között zajlott. A Szegedi Nyomozó Ügyészség pénteken hallgatta ki az újabb gyanúsítottat.


A férfi – barátjához hasonlóan – a Szegedi Fegyház és Börtön munkatársa volt. A megalapozott gyanú szerint ő is részt vett abban a dulakodásban, ami július 18-án, a már előzetes letartóztatásban lévő társa és a sértettek közötti zajlott.


A férfit, akinek szolgálati viszonya az esetet követően a Szegedi Fegyház és Börtönben megszűnt, a Szegedi Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítja, mivel esetében - az előzetes letartóztatásban levő társától eltérően - nem merült fel adat arra, hogy a bántalmazását bármilyen módon motiválta volna a kubai születésű, több mint húsz éve Magyarországon élő, magyar állampolgárságú férfi származása - tudatta a csoportvezető ügyész.
A gyanúsított az ügyben szabadlábon védekezik.

A sértettek bántalmazásában részt vett egy harmadik férfi is, őt azonban egyelőre még keresik.


Július 18-án a szegedi Partfürdő bejárata előtt két társaság között alakult ki vita, egy kopasz férfi belekötött egy magyar fiúba, akiről azt hitte, hogy bevándorló. A férfi azt üvöltözte a fiúnak, hogy takarodjon az országból, majd rátámadt a pár fős társaságra. A fiú barátnője közbelépett, megpróbálta elmagyarázni, hogy a barátja Magyarországon született és itt is él, de ennek csak az lett az eredménye, hogy ő is kapott néhány kemény ütést a támadótól, aki aztán elfutott a helyszínről.