Újabb bankok jöttek olcsó hitellel

Fotó: MTI/MTVA / Gaetan Bally

-

Az FHB, a Raiffeisen és az MKB Bank is beállt az ügyfélcsalogató hitelkiváltó kampányba. A banki elszámoltatásban érdekelt ex-devizahiteleseknek tényleg érdemes körülnézniük az új ajánlatok között, ha majd megkapják a levelüket.


Az FHB egy új akcióval egészítette ki április 1-jei hirdetményét. Az akció keretében az április 1-jétől átvett, más banknál fennálló lakáshitel vagy egyéb célú hitel kiváltására vonatkozó hiteligénylés esetén a folyósítást követően egyhavi törlesztőrészletet, de maximum 100 000 forintot visszatérít az ügyfél bankszámlájára, ha a folyósított kölcsön összege legalább 7 millió forint és a futamidő legalább 10 éves. Az akció 2015. augusztus 31-ig tart. Ez az ajánlat az Erste akciójára emlékeztet, az osztrák tulajdonú nagybank ugyanis mindenkinek ad 100 ezer forintot (jóváír a számláján), aki hozzá viszi korábban másnál felvett devizahitelét.

Április 10-étől a Raiffeisen Bank is új akciót indított: 0,15 százalékponttal magasabb kedvezményt ad, ha az ügyfél teljesíti a havi jóváírási kötelezettségét és az elvárt tranzakciószámot. Ennek megfelelően 0,9 százalék kamatkedvezményt biztosít akkor, ha legalább a mindenkori havi nettó minimálbér összege érkezik a számlára legfeljebb két részletben, és legalább havi 4 tranzakció teljesül. Ha az a feltétel is teljesül, hogy kellően alacsony a hitelösszeg/forgalmiérték-arány, akkor a kamatkedvezmény mértéke 1,4 százalék. A THM így 6,45 százalékról 5,29 százalékra változik az említett feltételek mellett igényelt lakáshitelek és 6,99 százalékról 6,83 százalékra csökken a szabad felhasználású hitelek esetében.

Az immár állami tulajdonú MKB Banknál is vannak újdonságok: április 1-jétől a lakáscélú hitelek kiváltására Hitelfrissítő Forint Lakáshitel és Hitelfrissítő Forint Magánhitel termékek értékesítését kezdte meg, valamint ezek "Plusz" verzióját alacsonyabb kamatfelárral. Az új hitelek referenciakamat-kamatperiódusa 3 hónap, kamatfelára Hitelfrissítő Forint Lakáshitel és Hitelfrissítő Forint Magánhitel esetében ügyfélminősítéstől függően 2,60-6,60 százalék (THM: 5,10-9,45%), Hitelfrissítő Plusz Forint Lakáshitel és Hitelfrissítő Plusz Forint Magánhitel esetében pedig ügyfélminősítéstől függően 2,00-3,50 százalék (THM: 4,46-6,06%). A bank által használt referencia-kamat, a 3 hónapos BUBOR értéke jelenleg 1,91 százalék. A THM kicsit lejjebb is csúszhat, ha tényleg folyósítják a hitelt és az igénylési díjat utólag visszatéríti a bank.

A bankok március elején kezdték piacra dobni egyre olcsóbb lakáshiteleiket, amelyekkel a banki elszámoltatásban érintett adósokat célozzák. A legolcsóbb hiteleket azoknak szokták adni, akik még több milliós hitelt visznek egyik bankból a másikba, várhatóan még hosszú évekig a bank ügyfelei lesznek, és az elmúlt években rendesen törlesztettek. A korábban megjelent ajánlatokat itt olvashatja, a hiteleket pedig itt hasonlíthatja össze.