Újabb állami milliárdot kap Deutsch Tamás MTK-ja

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

A kormány további 1 milliárd 530,5 millió forintot biztosít az MTK Budapest sportlétesítmény-fejlesztési programjának megvalósításához, így az új focistadion építéséhez - adta hírül a kék-fehér klub hivatalos honlapja.


Az MTK.hu szerint az új Hidegkuti Nándor Stadion fejlesztésének előkészítési munkái teljes mértékben befejeződtek. A nemzetközi tervpályázatot követően a nyertes építész stúdió elkészítette az építési engedélyezési terveket, az építési engedélyt 2015. május 22-én az illetékes hatóság kiadta, a bontási munkálatokat pedig 2015. július 31-i határidőig elvégezték.


Júliusban így állt az építkezés


Jelenleg is zajlik a tervezési és építési munkákat végző vállalkozó kiválasztására irányuló nyílt, nemzetközi közbeszerzési pályázat; a beérkezett ajánlatok értékelése a napokban fejeződik be.

Az új Hidegkuti Nándor Stadion 5000-5500-as befogadóképességű, UEFA III-as besorolású aréna lesz, várhatóan 2016 nyarára készül el. A létesítmény a stadion környezetének kialakításával együtt körülbelül 6 milliárd forintból épül fel, ebből 4,4 milliárd az állami forrás.