Újabb áldozatra vár a ketrec félelmetes bohóca

Fotó: Getty Images / Steve Marcus

-

Szombaton éjszaka először készül megvédeni UFC vb-övét Connor McGregor. Az ír ketrecharcos szupersztár a Karate kölyökben látott edzésmódszerekkel, és a szokott nagy pofával készül a Nate Diaz elleni csatára.


Connor McGregor 27 éves ír ketrecharcos, két év alatt lett a kevert harcművészetek (Mixed Martial Arts, MMA) legismertebb figurája, a sportág arca, és első számú reklámértéke. Azt nem írhatjuk le, hogy a legnépszerűbb képviselője, mert biztos, hogy szájba verne bennünket. McGregornak esze ágában sincs, hogy népszerű legyen, hiszen sokkal nagyobb ismertséget hoz neki tőröl metszett gyökérsége.


McGregor vs. Aldo, a teljes meccs


Gyűlölni sem nehéz

A vörös hajú, krampuszképű, televarrt gigerli, aki a meccsek utáni sajtótájékoztatón méregdrága egyedi öltönyökben, spéci napszemüveg mögül osztja az észt bicskanyitogató (ámbár néha nagyon szórakoztató) stílusban, per pillanat valóban a sportág legfényesebb csillaga.

Jelenleg ő a legnagyobb promóciós szervezet, az UFC pehelysúlyú bajnoka (19-2-es, az MMA-ben nagyon-nagyon jónak számító mérleggel), miután decemberben sokkolóan rövid idő, 13 másodperc alatt ütötte ki – tulajdonképpen egyetlen jól irányzott ütéssel – a címvédő José Aldót.


Úgy néz ki, mint egy igazi gentleman


Szombaton éjjel Las Vegasban egyrészt megvédheti az övét, másrészt ha legyőzi nála sokkal gyengébb mérlegű (19-10) Diazt, akkor felül a könnyűsúlyú trónjára, ami azért nagy szó, mert az UFC-ben még soha senki nem volt bajnok egyszerre két súlycsoportban!


Holm vs. Tate

Holly Holm (10-0) a tavaly novemberi földrengésszerű győzelme után, amikor az első menetben kegyetlenül kiütötte az addig veretlen Ronda Rouseyt, először védi meg harmatsúlyú övét. A profi bokszolóból lett MMA harcos ellenfele a tapasztalt Miesha Tate (22-5) lesz, és a szakértők szerint ez sokkal komolyabb meccs lesz, mint a taktikailag nem éppen túlképzett Rousey elleni csata volt. Kis színes az MMA harcosok életéből: idén tavasszal kerül forgalomba a Fight Valley című film, amiben Holm és Tate együtt szerepel.

Eljött a szombat, és mindenki arra vár, hogy McGregor hűen önmagához, valóra váltsa a hangzatos ígéreteket. Vagy éppen arra, hogy Diaz elverje, mint szódás a lovát. Az UFC szempontjából talán az előző lenne a jobb forgatókönyv, hiszen akkor tovább lehetne hizlalni McGregor, és vele együtt a szervezet népszerűségét. Dana White, az UFC kitalálója és nagyfőnöke egyébként imádja McGregort, 2013-ban részben azért utazott Dublinba, hogy (egy díszdoktori cím átvétele mellett) a riválisokat megelőzve ő írassa alá az amerikai szerződést McGregorral, aki kinyithatja az európai kapukat az UFC előtt.

Az ír pedig meghálálta a bizalmat: 2013-ban az év újonca lett, 2015-ben megkapta az „Év áttörése”-díjat, 2015-ben pedig övé lett az „Év eseménye”, az Aldo elleni meccsel, és ő lett az „Év harcosa” az MMA World díjkiosztóján.


Ünneprontó

A díjkiosztón hozta a szokásos formáját: az autójából jelentkezett be, vezetés közben mondta el beszédét. A Vegasban ülő nézők és sporttársak egy bizarr beszélő fejet láttak, amelyik mindenkinek beszólt.Elsősorban a nehézsúly két nagyságát, Fabricio Verdumot és Cain Velazquezt vette célba, akik pár nappal korábban szinte egy időben mondták le sérülésre hivatkozva az egymás elleni meccsüket.

„Íme még egy bajnok, akit ki kell csinálnom, akinek el kell vennem a trónját. Van egy nehézsúlyú bajnokotok, aki egy punci, aki visszalép, mert bibis a lába. Milyen bajnok az ilyen? Bennetek már nem ég tűz, én viszont dolgozom tovább.”

Verdum persze csak vigyorgott ezen, pedig már láthattuk, hogy McGregor senkitől sem fél, még a brazil bajnoknál jóval nagyobbaktól sem.


Az UFC könnyűsúlyú bajnoka, a 175 cm magas és 66 kilós ír Connor McGregor a 205 centis 180 kilós Hafthor Julius Bjö...

Posted by VS.hu Sport on Monday, November 2, 2015

Aranybánya lehet

A csomó egyéni díj mellett az UFC szempontjából sokkal fontosabb, hogy az Aldo elleni meccse (UFC 194) a szervezet valaha volt legsikeresebb gálája volt az Egyesült Államokban, a legmagasabb helyszíni nézőszámmal (16 516 néző), és a legnagyobb jegybevétellel (10,1 millió dollár). De az előfizetéses tévénézők sem hoztak még össze soha korábban 1,5 millió dollárt. McGregor ebben sem ismer tréfát: ő a májusi Mayweather–Pacquiao 72 millió dolláros bevételét veszi célba.

„Ha van bátorságod ezt kimondani, akkor meg is tudod csinálni – biztatta saját magát. – El tudom érni a Mayweather–Pacquiao számait. Az a két kibaszott vénember már 40 éves, én meg 27 évesen hozok ilyen számokat.”

Persze a kisördög sem járt rosszul: 500 ezer dollár volt a fellépti díja, 50 ezret kapott az est bunyójának címéért, azaz a 13 másodpercig tartó „csata” minden egyes szekunduma 42 ezer dollárt fialt neki.


McGregor vs. Diaz Press Conference UFC

Ment a móka már a meccs előtt is


Párját ritkítja

A szombati gála, a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arenában tartandó UFC 196 lehet, hogy még ezeket a számokat is felülmúlja, annak ellenére, hogy Diaz csak beugró Rafael don Anjos sérülése miatt. Persze korántsem esélytelen – egy UFC címmeccsen csak nagyon ritkán van igazi esélyes, itt minden harcos tökéletesen felkészült a küzdelemre. Ja, és a meccseket felvezető műbalhékat is profin hozzák. Mint csütörtökön az ír és a kaliforniai bunyós.

„Hol a hitelességed? Eddig csak törpékkel bunyóztál. A csapatom leverné a tiédet” – nyomta a szöveget Diaz.


Tudod, mit? Hozd el az edzőpartnereidet, szükséged lesz rájuk

– keménykedett válaszul McGregor.

Dana White is izgatottan várja a szombat estét. A szervezet hivatalos honlapjának nyilatkozva az UFC elnöke elmondta, hogy a hosszú kihagyás után visszatérő Nate Diaz élete formájában van, ráadásul ő és a testvére is rendkívül népszerű, és egy percig sem hezitált, amikor felkérték. Ahogy McGregor sem csinált ügyet abból, hogy nem Dos Anjosszal kell küzdenie.


McGregor, a Karate Kid


„Felhívtam a srácot, és mondtam neki, hogy Dos Anjos eltörte a lábát, mással kell majd küzdenie – mesélte White. – Erre ő annyit mondott, hogy 'figyu, éppen egy kibaszott edzésre megyek, hívjál fel holnap, ha tudod, hogy ki lesz az ellenfelem, mert igazából leszarom, bárkivel kiállok'. Na, ez az, amit még soha senkitől nem hallottam. Én mondom, Connornak nincs párja.”


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!