Újabb 26 étterem kapott Michelin-csillagot az Ibéria-félszigeten

Fotó: We Love Budapest / Balkányi László

-

A kalauz 2018-as kiadását Tenerifén mutatták be.


Az Ibériai-félszigeten 26 újabb étterem kapott Michelin-csillagot idén. Kettő Portugáliában található, 24 Spanyolországban. A Michelin-kalauz 2018-as kiadását Tenerife szigetén mutatták be, Guía de Isorában.

A három Michelin-csillagos vendéglátóhelyek köre két spanyolországi étteremmel, a dél-spanyolországi El Puerto de Santa Maríaban lévő Aponiente és a barcelonai ABaC étteremmel bővült. A háromszoros elismerést ezzel már 11 spanyol étterem mondhatja magáénak. Négy Baszkföldön, négy Katalóniában, egy Madridban, egy Valenciában, egy pedig Andalúziában működik.

Spanyolországban öttel nőtt a kétcsillagos helyek száma. Az Ibériai-félszigeten ezzel összesen 30 ilyen étterem található. A világhírű gasztronómiai elismerésnek első alkalommal 17 spanyol és két portugál étterem örülhetett, így az egy Michelin-csillagos éttermek együttes száma a két országban elérte a 177-et.

A Michelin Kalauzt a gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki.