Újabb 0-3 a női röplabda Európa-bajnokságon

-

A házigazda belgák elleni vereség után a török válogatott sem kegyelmezett a mienknek. Két szoros és egy sima szettben buktunk.


Második mérkőzését is elveszítette a belgiumi Európa-bajnokságon a magyar női röplabda-válogatott. Ezúttal az a Törökország győzte le a mieinket 3-0-ra, amelyiket egy héttel ezelőtt az Európa-liga döntőjében még 3-1-re legyőztünk itthon, majd a visszavágón az aranyszettet megnyerve behúztuk a tornagyőzelmet.

Ez a török csapat azonban már sokkal erősebb volt, mint az Európa-ligában legyőzött együttes, olyannyira, hogy egyetlen játékos sem kapott helyet abból a csapatból az Eb-keretben – és ez meg is látszott a mérkőzés alakulásán. Hiába harcoltak nagyon keményen, a törökök végig kézben tartották a találkozót, és az első két szettet 25-20, a harmadikat pedig 25-14-re nyerve a számok alapján simán hozták a meccset.

A magyar női röplabda-válogatott 28 év után szerepelhet újra Európa-bajnokságon, és a csapat edzője, Jan De Brandt felhívta rá a figyelmet, az lesz a legfontosabb, hogy a gárda karaktert mutasson, és minden pontért megharcoljon Antwerpenben. Ahogy a házigazda belgák elleni 3-0-s vereség alkalmával nem volt ebben hiba, úgy a törökök ellen is helyt álltak a mieink.

És még tovább is juthatnak, ha az utolsó csoportmérkőzésen legyőzik a két mérkőzés után ugyancsak pont nélkül álló Azerbajdzsánt.