Újabb probléma a légitársaságnál, amelynek tavaly két gépe zuhant le

Fotó: Imaginechina / Yu ming - KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ / Imaginechina / Yu ming - KÉPÜNK ILLUSZTRÁCIÓ

-

Kényszerleszállást kellett végrehajtania a Malaysia Airlines gépének Melbourne-ben egy lehetséges motortűz miatt.


A Kuala Lumpurba tartó MH148-as járat éppen csak felszállt Melbourne-ben, amikor felmerült a probléma – írta a BBC. A gép több kört is megtett a repülőtér felett azelőtt, hogy leszállt volna. A tűzoltóautók felsorakoztak a kifutópálya mellé, de bevetésükre végül nem került sor, mert a repülőgép biztonságosan landolt.A Malaysia Airlinesnál az eset után úgy nyilatkoztak, hogy mind a 300 utasuk biztonságban leszállt a gépről. Azt is elmondták, hogy az előzetes vizsgálatok szerint nem volt semmilyen tűz. Hozzátették: „Nálunk mindig a biztonság az első.”


A Malaysia Airlines az a légitársaság, amelynek tavaly két gépe is lezuhant. Márciusban az MH370-es járat 239 utassal a fedélzetén. A gépet azóta sem találták meg. Négy hónappal később pedig az MH17-es járatot Ukrajna fölött lőtték le egy föld-levegő rakétával. Ekkor 298-an haltak meg.

A két katasztrófa annyira súlyosan érintette a céget, hogy a hónap elején bejelentették, hogy „technikai csődbe” mentek. Kedden a Malaysia Airlines új vezérigazgatója pedig úgy nyilatkozott, a légitársaságot újraindítják, mint egy „teljesen új céget”.