Új vezérigazgatója lett az MVM Partnernek

-

Major György lett az Magyar Villamos Művek Zrt. holdingközpont kereskedelmi vezérigazgatója, április elsejétől tölti be posztját.


Bally Attila, a társaság eddigi vezérigazgatója a továbbiakban is ellátja az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi feladatait. Vezetése alatt az MVM Partner ügyfélszáma több tízezerre, az értékesítés nettó árbevétele 416 milliárd forintról 477 milliárd forintra növekedett, a kisfogyasztói szegmensben értékesített villamosenergia-mennyisége pedig négy és félszeresére bővült. Major György elsődleges célja lesz, hogy megerősítse az MVM Partner vezető szerepét a villamosenergia-kereskedelem piacán, valamint stabil portfóliót építsen ki a társaság a földgázpiacon a nagy- és közepes vállalatok körében – írja az MTI.


Az MVM Partner Zrt. részt vesz a magyarországi kis- és középvállalkozások villamos energiával történő ellátásában, valamint a Magyarországgal határos regionális villamosenergia-kereskedelemben is. Fogyasztói portfóliója 2010-től önkormányzati intézményekkel és közvilágítási fogyasztókkal bővült.