Új túlélőt találtak a kenyai terrortámadás helyszínén

-

Két nappal a tömegmészárlás után, szombaton újabb túlélőt találtak a közel százötven emberéletet követelő kenyai terrortámadás helyszínén.


A 19 éves Cynthia Charotich kórházba szállítása után elmondta, hogy egy nagy szekrényben rejtőzött el a kelet-kenyai Garissa város egyetemét lerohanó fegyveresek elől. A fiatal lány ruhákkal takarta be magát, és több csoporttársával ellentétben a rajtaütést végrehajtó al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia embereinek parancsára sem hagyta el a búvóhelyét.

A diáklányt azért nem találták meg korábban, mert azt hitte, hogy a terroristák még a helyszínen vannak. nem hitte el, hogy a biztonsági erők végeztek a szélsőségesekkel. „Honnan tudhatom, hogy tényleg a kenyai rendőrségtől vannak?” – kérdezte a helyszínen lévő rendfenntartóktól Cynthia Charotich, aki csak az után volt hajlandó előbújni, hogy a rendőrök megkérték az egyik tanárát, hogy beszéljen vele.

A túlélő meglehetősen fáradtnak tűnt, és nagyon szomjas volt, ettől eltekintve azonban kiváló egészségügyi állapotban van. A lány a két nap alatt annyira szomjazott, hogy végül megivott egy flakon sminklemosót.

Fegyveresek csütörtökön 148 embert – 142 egyetemi hallgatót, három rendőrt és három katonát – öltek meg a kenyai Garissa városában, a sebesültek száma eléri a nyolcvanat, sokak állapota válságos. A biztonsági erők végeztek négy támadóval.