Új termékbemutatós csalásokkal próbálkoznak időseknél

-

Nagyon erőszakosak, így próbálnak kicsalni áldozataiktól több százezer forintokat.


A Blikk két új termékbemutatós csalásról ír, az egyikről az egyik olvasójuk számolt be. Mint mondta, a falujukban 10-15 idős emberhez mentek el, mindig a potenciális áldozatok egy ismerősére hivatkozva, ahol korábban már jártak. A házalók egyből több nagy dobozt is bevittek az idős nőhöz, az egyikből egy porszívót vettek ki, a másikból egy vízszűrőt, a harmadikból pedig egy káros sugárzásokat elnyelő plédet. Nagyjából egy órával később az egész lakás tele volt valamilyen termékkel, de ekkor a lapnak nyilatkozó idős hölgy megelégelte a dolgot, és kitessékelte a termékbemutatósokat a házából.


A másik trükknél pedig először telefonálnak, és azt mondják, hogy korábbi vásárlások miatt valamit nyertek. Hiába ellenkezik a leendő áldozta, a telefon másik végén addig erősködnek, amíg házhoz nem vihetik a „meglepetést”. Erről persze később kiderül, csak akkor ajándék, ha mellé megvásárolnak valamit nagyjából 300 ezer forintért.

Az új trükkökről a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is tud, szóvivőjük, Kiss Anita a lapnak azt mondta, „amióta be kell jelenteni a helyi jegyzőnél a termékbemutatókat, hatóságunkhoz több ilyen bejelentés is érkezett, eljárások is indultak”.