Új rácsok lesznek a Merényi pszichiátriáján

Fotó: RÛka L·szlÛ / Róka László

-

Negyvenmillió forintból felújítják a fővárosi Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriai osztályát az elmúlt időszak tragikus eseményei után - írta szerdai cikkében a Magyar Nemzet.


A lap az Index információira is hivatkozva számolt be arról, hogy a Merényi pszichiátriáján kicserélik a rácsokat, megcsinálják a tetőtér a vizesblokkokat, kamerákat helyeznek elé a kórtermekben, és az ablakokra is törésbiztos fóliákat tesznek.

Müller Péter, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház orvos igazgatója elmondta, hogy a múlt hét eleje óta nem vesznek fel új beteget a Merényi pszichiátriai osztályára, a jelenleg ott kezelteket az egy hónap múlva kezdődő felújítás előtt elsősorban az intézmény Pszichiátriai és Addiktológiai Centrumának más osztályain helyezik el. Hozzátette: az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott 40 millió forint várhatóan fedezi a felújítási munkálatok költségeit.


A cikk szerint több más hazai pszichiátrián változatlanul siralmas állapotok uralkodnak. A lap megszólaltatta Németh Attilát, a Nyírő Gyula Kórház - Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főigazgatóját, aki elmondta: az 1997-ben elkészült épületben évente 4000-5000 beteget kezelnek és ráférne egy teljes felújítás.