Új párttal jelentkeznek volt Jobbikosok

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Bertha Szilviáék is Vonáék kihívói akarnak lenni.


Mozgolódnak a radikális jobboldali pártok és mozgalmak, szerdán mutatkozik be az Értünk, Értetek nevű párt, amit a korábbi jobbikos országgyűlési képviselő, Bertha Szilvia vezet – írja az atv.hu. Bertha egy éve hagyta el a Jobbikot. Új pártjával már a választásra készül, és programjuk első pontja mellett jelöltjeiket is bemutatják, „Indulunk, hiteles emberekkel, a hiteles nemzeti reformért” mottóval.

A Jobbikban a vezetőség középszerűsége jelenti – mondta Tián Pál az Értünk, Értetek szóvivője. „Senki, semmiben nem tud kiállni, hogy ő igazán jó, országosan elismert valamiben, amíg Bertha Szilvia országosan elismert szakember a munkaügy- és foglalkoztatáspolitikában. Szakmailag szerintünk a béruniós kezdeményezés is megalapozatlan”.

A Jobbik szerepét nem szeretnék átvenni, és nem a radikalizmus elhagyása volt a kilépésük oka, hanem, hogy a „demagógia lett a néppártosodás eszköze, és nem a tudás”. Tián szerint a szélsőjobboldaliság már nem kategória a parlamentben, mivel ott már senkinek sincs kifejezett ideológiai iránya. „A mi pártunk kifejezetten szakmai, keresztény, de hagyományosan a régi keresztényi értékeken és a szociális érzékenységen alapuló párt, ami szakmailag stabil. Ezt az irányt támogatjuk, és megvannak a fő- és melléküzeneteink is.”