Új pályázatot írt ki az úszószövetség a boldogtalan puli helyett

Fotó: finawords2017.com

-

A csupán néhány napot megérő első kabalaállat, a Bol-dog névre hallgató fehér puli utódját bárki megtervezheti - és nem ingyen kell dolgozni


Új pályázatot írt ki a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a 2017-es budapesti vizes világbajnokság kabalafigurájának megtervezésére. A nyílt pályázaton bárki elindulhat, akinek van egy jó terve. A nyertest a "Pályázat Kiírója" fogja kiválasztani, de a döntését nem köteles indokolni. A kabalafigura majdani megtervezője - azon túl, hogy két hétig világszerte az ő alkotását látják majd a vizes sportok kedvelői - 550 ezer forinttal is gazdagodik.


Az új pályázat kiírására azért volt szükség, mert a budapesti vb-kandidálás során bemutatkozó, Bol-dog névre keresztelt - valóban nem túl jól sikerült - puli pillanatok alatt vált közröhej és a népharag tárgyává.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke gyorsan el is tüntette a balszerencsés figurát, és csak annyit mondott, hogy a pulira nem volt pályázat, az baráti szívességből készült a szövetség számára. Egyúttal az ATV műsorában már akkor megígérte, hogy új pályázatot írnak ki a 2017-es sportesemény kabalafigurájára.