Új Michael Jackson album érkezik

Fotó: Europress/AFP/Phil Walter / Europress/AFP/Phil Walter

-

HÁTTÉR

Itt a posztumusz gyár nagyszabású terméke. Az Xscape május 18-án jön és nyolc új szám lesz rajta.


„Kortárssá formált” és deluxe verziók mellett eredeti felvételek is lesznek a lemezen - írja a Rolling Stone.  A korábban nem megjelentetett számokat producerek tették „maibbá” (L.A. Reid, a lemezt összeállító producer által használt „contemporized” alatt mindenki értse, amit tud). Az online árusítást április elsején kezdik.

L.A. Reid átnyálazta a Jacksonok négy évtizednyi zenét is tartalmazó hagyatékát és megtalálta, amit keresett: olyan számokat, ahol a Michael Jackson által előadott ének már készen volt. Reid válogatta a számokat és a többi zenei producert is, akik „friss” hangzást adtak a daloknak.

A vezető Timbaland (Aaliyah, Missy Elliott, Jay-Z, Ludacris,Justin Timberlake, Nelly Furtado) olyanok mellett, mint Rodney Jerkins (Jackson mellett például Mariah Carey, Jennifer Lopez, Janet Jackson, Justin Bieber, Whitney Houston, Toni Braxton, Britney Spears), Stargate (például  Beyoncé Knowles vagy Rihanna), Jerome „Jroc” Harmon (Beyoncé Knowles, Justin Timberlake, Jay-Z, Chris Brown, Keri Hilson, Ashlee Simpson, Mario, Nelly Furtado, Jamie Foxx, Chris Cornell) és a Jackson-hagyatékkal már dolgozó John McClain (nem az, az Clane-nek írja).

„Michael olyasmit hagyott hátra, amit büszkén mutatunk be olyan producerekkel, akikkel Jackson vagy dolgozott közösen vagy szeretett volna” - mondta Reid. „Megtisztelve érezzük magunkat és elképesztően büszkék vagyunk, hogy mi mutathatjuk be ezt a zenét a világnak.” Maradva Jackson névadási szokásainál, a lemez az Xscape címét az egyik szám után kapta - ez volt a helyzet a Thriller, a Bad, a Dangerous vagy az utolsó Invincible esetében is. Az Xscape-et Jackson írta, ő volt a producere is Jerkins-el közösen. Ez az egyetlen olyan szám, amit olyan producer „tett kortárssá”, aki az eredetin is dolgozott.

A 2009-ben, ötvenévesen meghalt Jackson cége, a Sony egy soha nem látott, nemzetközi kampányt ígér. A számok listájáról több infó egyelőre még nincs, de a következő hetekben terveznek még csepegtetni ezt-azt.


Így táncolt ez az ember