Új megbízottja van Orbán Viktornak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd / MTI/Koszticsák Szilárd

-

Nyitrai Zsoltot nevezték ki a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottá.


Orbán Viktor miniszterelnök 2016. november 15-i hatállyal a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselőt – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A miniszterelnöki megbízott kinevezésének célja a kormány és stratégiai társadalmi partnerei közötti rendszeres és intenzív párbeszéd.

A miniszterelnöki megbízott kapcsolatot tart és egyeztet a kormány kiemelt társadalmi partnereivel, közreműködik a kormányzati társadalompolitikai feladatok ellátásában, részt vesz a kormányzat stratégiai társadalmi kapcsolatainak összehangolásában. Továbbá kiemelt társadalompolitikai kérdésekben javaslatokat tesz a feladatkörrel rendelkező miniszternek, illetve a kormánynak.

A miniszterelnöki megbízott fogadja és nyilvántartja a kormányzati cselekvésre irányuló társadalmi kezdeményezéseket, továbbá összehangolja azok megvalósítását, valamint kapcsolatot tart és egyeztet a kormányzat kiemelt társadalmi partnereivel.

Nyitrai Zsolt tevékenységét a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter irányítja, munkáját titkárság segíti.


A kormány, illetve az egyes minisztériumok az utóbbi idő években stratégiai partnerségi megállapodást kötöttek például a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó lpartestületével (NiT Hungary), a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, a Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesülettel, a Magyar Bírói Egyesülettel.