Új királya van a nehézsúlynak: a bohóc Fury elintézte Klicskót

Fotó: AFP

-

Tyson Fury 12 menetben egyhangú pontozással legyőzte a nála 12 évvel idősebb Vlagyimir Klicskót, és így elhódította tőle a Bokszvilágszervezet (WBO), a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF), a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú világbajnoki övét.


A 27 éves angol bokszoló hibátlan mérleggel (24-0-0 18 KO) érkezett élete első címmeccsére Düsseldorfba, az ilyenkor szokásosnál is magabiztosabbnak mutatta magát, konkrétan közölte, hogy nagyon szégyellné magát, ha nem verné meg a kisebbik Klicskót, aki szerinte egy kiszámítható bokszoló. A meccs előtt néhány nappal még el is énekelte neki, hogyan fogja legyőzni:Furynak azonban nem csak a szája volt nagy, már az első menetekben látszott, hogy komoly problémája lesz vele Vlagyimirnek, aki ritkán bokszol nála magasabb és hosszabb karú ellenféllel. Fury azonban hét centivel magasabb nála, így végig távol tudta tartani magától a meglehetősen indiszponáltan bokszoló 39 éves világbajnokot.


Fury nem tisztelte Klicskót


A fiatal angol a kiszámíthatatlan, már-már esetlen mozgásával körbetáncolta Klicskót, aki alig tudta a nála sokkal színesebb bokszot bemutató angolt eltalálni. Végül mind a három pontozónál Tyson Fury győzött, így ő lett a nehézsúly új királya, tegyük hozzá: teljesen megérdemelten. Vlagyimir Klicsko 68. profi meccsén elszenvedte negyedik vereségét, utoljára tíz éve kapott ki.


Fury az új öveivel


„Köszönöm Jézus Krisztusnak! Eljöttem az oroszlán barlangjába, és pontozással nyertem. Megvalósult az álmom, nem akarom elhinni. Klicsko mindig kifordult, próbált engem lenyomni, de nem engedtem” – mondta sírva a meccs után a ringben Fury, aki ezután a legyőzött Klicskóhoz fordult: „Ne haragudj, ha nagyképű voltam, de ilyen fiatalon még ilyen az ember. Köszönöm a lehetőséget, hogy bokszolhattam veled.”


Fury énekelt egyet a feleségének a meccs után (2.40-től):


Klicsko szerint nagyon jól sikerült a felkészülése, de valamiért ez nem jött ki ezen az estén. „Nem találtam meg a megfelelő ütőtávot, nem voltam elég gyors, Tyson viszont igen. Tudtam, hogy le voltam maradva a pontozóknál, és a kiütésre kell törekednem, már az első menetben éreztem, hogy itt csak kiütéssel nyerhetek, de valami miatt mégsem működött a bokszom. Megérdemelten győzött Tyson Fury.”


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!