Új jelölt jelentkezett be az MSZP elnöki posztjára

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

Bár korábban is volt szó róla, hivatalosan most jelentette be Molnár Gyula, hogy indulna az elnöki posztért.


A volt XI. kerületi polgármester három hónappal az MSZP tisztújítása előtt az ATV Start című műsorában közölte szándékát.

Molnár szerint nem volt könnyű a döntést meghozni, hiszen nagyon jó barátságot ápol a mostani elnökkel, Tóbiás Józseffel. Molnár szerint 2018-ban óriási felelőssége lesz az ellenzéknek, mert ha hagyják, hogy a jelenlegi kormány újabb négy évre meg tudja szerezni a hatalmat, az „Magyarország végét fogja jelenteni”.

Azt a VS.hu is megírta, hogy Molnár Gyula volt polgármester indulását többen nagyon várták, sőt, több befolyásos párttag szerint ha Molnár Gyula beszáll, akkor viheti az elnökséget.

Az sem okozhat problémát, hogy korábban volt büntetőügye is, ám 2014-ben jogerősen is felmentették a hivatali visszaélés vádja alól.

Az 55 éves Molnár korábban az MSZP egyik befolyásos politikusának számított, 1998 és 2000 között az országos elnökség tagja volt, az alelnöki pozíciót is betöltötte. A XI. kerületben 1994 és 2006 között négyszer szerzett egyéni parlamenti mandátumot. A kerület polgármesterének választották 2002-ben és 2006-ban.