Új hírportált indít a TV2 volt hírigazgatója

-

György Bence azt mondja, Andy Vajnának nincs köze a portálhoz, Habony Árpádtól pedig nem kaptak pénzt az induláshoz.


Az új portál neve még nem dőlt el, annyi biztos, hogy a faktor szóval kezdeni akarnak valamit - mondta a Kreatívnak adott interjúban György Bence. A tervek szerint ősszel indulnak, 30 fős szerkesztőséggel, de György arra számít, később bővül a csapat. Többen a TV2-től érkeztek a laphoz, a többi netes újsághoz képest sok lesz a televíziós tartalom.


Arra a felvetésre, hogy a hírek szerint Andy Vajna miniszteri biztos ott ólálkodik a közelében, György Bence azt mondta, a portál nem kötődik Andy Vajnához.

„Nem ólálkodik, hiszen én Andy Vajnával munkakapcsolatban állok. Ő megkért engem, hogy vegyek részt egy pilot projektben, amelynek távlati célja egy önálló közéleti televízió létrehozása. Ez megtörtént, de egyelőre a projekt ennyit tartalmazott. Mi sokat találkozunk, beszélgetünk, de ehhez a portálhoz semmi köze nincs, a neki végzett munka pedig időben is megelőzte az online oldal elindítását.”

A portál kiadója, a Nouvelle Media hárommillió forintos alaptőkével jött létre. A pénzt magánemberektől kapták kölcsön. György Bence szerint ezzel különösebben nem kell foglalkozni, hiszen nem az elindításához, hanem a működtetéséhez kell igazán pénz. A portált hirdetési bevételekből akarják finanszírozni. Arra a kérdésre, hogy az indításhoz adott-e pénzt Habony Árpád - aki a miniszterelnöknek ad tanácsokat -, György Bence nemmel válaszolt.