Új helyre vitték a blokkolóórát a Nemzeti Választási Irodában

Forrás: VS.hu

-

Az iroda elnöke találta ki a költözést, szerinte így jobban hozzá lehet férni az órához.


Áthelyezték a Nemzeti Választási Irodában (NVI) a blokkolóórát, amellyel a népszavazási kezdeményezést hitelesíteni lehet – írja a 444.hu.

A szerkezetet az Alkotmány utcai épület belsejébe vitette Pállfy Ilona, az NVI elnöke, miután a sajtóban azt olvasta, hogy a Kúria szerdán dönt az ügyben, és szerinte „így jobban hozzá lehet majd férni” az órához.

A blokkolóórát egy sárga-fekete szalag veszi körbe, ezen kívül lehet várakozni addig, amíg a Kúria döntése nyilvánosságra nem kerül. Abban a pillanatban a kör szélén várakozó emberek megindulhatnak középre, és ezen a ponton fog eldőlni, hogy kinek sikerül a papírját elsőként hitelesíttetni a géppel.

Február 23-án kopaszok megakadályozták a szocialista Nyakó Istvánt abban, hogy időben lepecsételje beadványát a boltok vasárnapi zárva tartásáról; akkor Erdősi Lászlóné lett a befutó, kísérője ugyanis előbb tudta érkeztetni saját, népszavazásra javasolt kérdését.

Az MSZP-sek ezúttal nem bízzák a véletlenre, hétfő reggel hat óta állnak őrt az épület előtt, és remélik, hogy a kamerák nem tudnak szájról olvasni.


Virágültetéssel és férfias viccekkel múlatják az időt a választási iroda előtt szobrozó szocialisták.

Posted by VS.hu on Tuesday, April 5, 2016