Új hajójáratokkal szelhetjük majd a Duna habjait

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba / MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Itt a tavasz, így megélénkül a közösségi közlekedés is a Dunán: egyes járatok újraindulnak, mások csak gyakrabban fognak járni. Viszont vasárnap egy kis kellemetlenséggel kell számolniuk a Nagykörúton közlekedni kívánóknak.


Új hajójáratokkal szelhetjük majd a Duna habjait

A következő napokban újraindul a D12-es és a D13-as hajójárat is – derült ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből. Előbbi a reggeli és a délutáni csúcsidőben jár majd a Haller utca és a Rómaifürdő között, utóbbi pedig most szombattól hétvégente fog közlekedni ugyanezen a vonalon. A D11-es járatok hétfőtől gyakrabban, óránként követik majd egymást (eddig ezt két óránként tették), a Soroksári rév pedig D14-es jelzéssel közlekedik szintén szombattól. Így a XXI. és XXIII. kerületet összekötő (Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között jár) kompjáratot Budapest-bérlettel is igénybe lehet majd venni.


Pótlóbuszok lesznek a 4-es 6-os egy szakaszán

Javítási munkálatok miatt vasárnap hajnaltól egész nap pótlóbuszok járnak a 4-es 6-os villamos Oktogon és dél-budai végállomások közti szakaszán. A villamospótló buszok hajnali 5 órától a Nyugati pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-Központ között közlekednek. Az Erzsébet körúti, a József körúti és a Ferenc körúti pálya öt helyszínén fognak kisebb hibákat javítani, a Petőfi hídon pedig síncsiszolást végeznek majd. Hétfő hajnalban ráadásul a teljes vonalon vágánykarbantartást végeznek, így a 6-os villamos helyett 6V jelzéssel jár majd pótlóvillamos a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között.