Új gazdasági tevékenységekben erősít Mészáros Lőrinc

Fotó: MTI/MTVA / Földi Imre / MTI/MTVA / Földi Imre

-

A jövőben a húsfeldolgozásból és az autókereskedelemből is jövedelmet vár a felcsúti milliárdos polgármester - derül ki a HVG-ből.


Új tevékenységi kört jegyzett be a napokban a cégbíróság a Mészáros Autó Javító Kft.-nél, ez pedig a személygépjármű- és a könnyűgép-kereskedelem. A 2011-ben alapított vállalkozás eddig nem nagyon működött, tavaly ugyan már volt némi bevétele, de azon 11 millió forint veszteséget könyvelt el.


A Bakony Hús Kft. ugyancsak most vett fel - egyébként a nevéhez illő - új tevékenységet, eddig ugyanis ingatlan-bérbeadással foglalkozott, mostantól viszont a húsfeldolgozás, hústartósítás a főtevékenysége. Ennek előzménye, hogy Mészáros Lőrinc legfontosabb cégétől, a Búzakalász 66 Kft..-től nemrégiben került át a sertéshús ágazat a Bakony Húsba, és egyúttal 1,2 milliárd forintra emelték a társaság törzstőkéjét.

A húsos céggel nagy tervei vannak a kormányfővel is baráti kapcsolatot ápoló vállalkozónak. A társaság üzleti terve szerint már idén 2,7 milliárd forint árbevétel lesz a húsfeldolgozásból. Mészáros Lőrinc 2011-ben vett már egy vágóhidat is, és az elmúlt években szépen gyarapodott az államtól bérbe vett termőterülete, amelyet most akár meg is vásárolhat.

Ha a polgármester és családja megveszi azt a 640 hektárt, amin jelenleg csak bérlők, akkor még bérleti díjat sem kellene fizetniük, miközben az építőipari közbeszerzéseken befolyt jövedelmet részben olyan fejlesztésekre fordíthatják, amelyek akár egy új agrárközpont kiépítését is lehetővé teszik a felcsúti birtokokon.