Új fotókat mutatott a rendőrség a manchesteri öngyilkos merénylőről

Forrás: GREATER MANCHESTER POLICE/AFP

-

Eddig 13 embert vettek őrizetbe, további 14-et még keresnek.


Nyilvánosságra hozta a rendőrség a manchesteri támadó, Salman Abedi fényképiet, és arra kéri a lakosságot, ha a felvételek alapján információik vannak, forduljanak a nyomozó hatóságokhoz. A térfigyelő kamerák felvételéről származó két képen a 22 éves merénylő fekete mellényt, barna baseball sapkát és szemüveget visel.

A rendőrség szerint a nyomozás jól halad: azonosították a belvárosi lakást, ahonnan a merénylő elindult a Manchester Arenába, illetve ahol a robbanószerkezetet összeszerelhették. Eddig 13 embert vettek őrizetbe, további 14-et még keresnek. Sok információt sikerült összegyűjteni Abediről, a kapcsolatairól, a pénzügyeiről, arról, merre járt, hogyan szerelték össze a pokolgépet.

A fotók közzétételével a nyomozók arról szeretnének információkat szerezni, merre járhatott és mit csinálhatott Abedi azután, hogy Líbiából visszatért Nagy-Britanniába.

A hétfő éjjeli öngyilkos merényletben 22-en meghaltak, 117-en megsebesültek.

Szombaton csökkentették a terrorkészültségi szintet a legmagasabb, kritikus szintről, mert az elhárítás már nem tart azonnali merénylettől.