A menekültek miatt új fertőzőosztályt nyitna Szentesen a kormány

-

A sok menekült miatt van szükség erre, elővigyázatosságból. Kiderült az is, Balog Zoltán miniszter elégedett az államtitkáraival, így az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem várható változás.


A kormány a menekültek számának drasztikus növekedés miatt kezdeményezte szentesi kórházban egy új fertőzőosztály megnyitását - mondta Zombor Gábor egészségügyi államtitkár egy háttérbeszélgetésen. Az államtitkár szerint az intézkedés még csak elővigyázatosság, konkrét igény még nem volt az osztály megnyitására - vagyis a fertőző betegek száma nem nőtt drasztikusan.

Kiderült az is, az új szuperkórház „majdnem biztosan” Budán épül fel, a munka előkészítésére 3 milliárdot különített el a kormány. Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások minisztere a háttérbeszélgetésen azt mondta, Pesten a minisztérium megítélése szerint elég a kapacitás. A helyszín még mindig nem dőlt el, sőt az sem, új kórházat építenek, egy leromlott állapotút újítanak fel vagy egy félbehagyott építkezést fejeznek-e be. Utóbbi azt jelentené, hogy a Sportkórház elkezdett épületét fejeznék be, és ennek a miniszter szerint az egészségügyi mellett társadalmi haszna is lehet (vagyis senkit nem bosszantana egy félbehagyott építkezés). A kórház miatt egyébként egymásnak estek a fővárosi fideszes kerületvezetők, mindenki lobbizik a saját régiójáért.


Mindenki marad

Balog a háttérbeszélgetésen azt mondta, mivel Orbán Viktor miniszterelnök a tárcavezetők véleményét veszi figyelembe az esetleges államtitkárcseréknél, az Emmiben biztosan nem lesz államtitkárcsere - miután ő elégedett az embereivel.

A kormányfő a július 21-i kormányülésen értékeli a minisztériumok munkáját. Azoknak a minisztériumoknak illetve államtitkároknak, akik munkájával elégedetlen a miniszterelnök, augusztus 19-ig kell elkészíteniük fejlesztési javaslataikat.