Új európai bevándorlási politikát sürget Nicolas Sarkozy

Fotó: ANADOLU AGENCY / Geoffroy Van der Hasselt

-

A közbiztonságot illetően drasztikus változtatásokat, és új bevándorlási poiltikát, benne az Oroszországgal való együttműködést javasolta Francois Hollande-nak a volt francia elnök.


Nicolas Sarkozy volt francia államfő vasárnap egyórás megbeszélést folytatott utódjával, Francois Hollande jelenlegi államfővel, aki valamennyi parlamenti párt vezetőjével egyeztet, beleértve Jean-Luc Mélenchont, a radikális baloldal és Marine Le Pent, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnökét is. Hétfőn pedig a parlament két házának együttes ülése, a kongresszus előtt Versailles-ban kívánja az államfő megerősíteni a nemzeti egységet és összefogást.

Hollande elsőként fogadta elődjét, Nicolas Sarkozyt, a jobbközép köztársaságiak elnökét.

"Megmondtam Hollande elnöknek, hogy szerintem megfelelő válaszokat kell adnunk, amely a külpolitikánk módosítását, európai szintű döntéseket és a közbiztonságot illetően drasztikus változtatásokat jelent" - mondta az Sarkozy a találkozó után.

"Mindenkire szükségünk van az Iszlám Állammal való leszámoláshoz, beleértve az oroszokat is, nem lehet két külön koalíció Szíriában", hangsúlyozta.