Új elnök a Magyar Rezidens Szövetség élén

-

Elképzelhető, hogy Dénes Tamás a jövőben a Magyar Orvosi Kamaránál tölt be valamilyen pozíciót. Bár nem kíván kamarai elnök lenni, de amennyiben megválasztják a MOK valamelyik tisztségére, akkor a jövőben szorosabb együttműködést szeretne kialakítani a rezidensszövetség és a Magyar Orvosi Kamara között.


Dénes Tamás az MTI-nek megerősítette, hogy elfogadta a jelölést a Magyar Orvosi Kamara elnöki, alelnöki, főtitkári és titkári pozícióira. Bár nem kíván a Magyar Orvosi Kamara elnöke lenni, de ha a köztestület szükségét látja, akkor elvállalja a felkérést, mert számos olyan nézőpontot szeretne bevinni a kamarába, amelyet a rezidensszövetség eddig sikeresen képviselt. Ezek között említette a rezidensek 50 százalékos alapbéremelését és az ösztöndíjrendszert.

Elmondta, hogy a fiatal orvosok elsősorban szakmai érdekeik képviseletét várják el a Magyar Orvosi Kamarától, de a kamarán belül egyelőre nem tudtak érvényt szerezni a rezidensszövetség támogatottságának. Például a szakorvosi tagozat létrehozására irányuló kezdeményezést is elutasította a MOK. AZ MRSZ most leköszönt elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy a munkavállalókon kérjék számon a szakemberhiányt és a rossz munkakörülményeket, ezek ugyanis rendszerhibák. A fiatal szakorvosok ösztöndíjprogramjáról szólva Dénes Tamás az M1 kedd reggeli műsorában elmondta, hogy ezzel az intézkedéssel valószínűleg kevesebb fiatal szakorvos hagyja majd el az országot. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az orvosok, valamint az ápolók és szakápolók bérfejlesztését is fontosnak tartja ahhoz, hogy a betegek biztonságban legyenek.

Dénes Tamás két éven keresztül volt az MRSZ elnöke. Most Sipka Balázs váltja őt az elnöki poszton, aki a szegedi régióban dolgozik és szintén régóta tagja a szövetségnek.