Új elnök a Magyar Olimpiai Bizottság élén

Fotó: Polyák Attila

-

Kulcsár Krisztián nagy arányban múlta felül a szavazáson az előző elnököt, Borkai Zsoltot.


A Nemzetközi Vívószövetség sportigazgatóját, Kulcsár Krisztiánt választották meg a MOB élére a keddi tisztújító kongresszuson. A szavazás második körében Borkai Zsolt volt az ellenfele, aki hét éve irányítja a bizottságot. Kulcsár Krisztián 108 szavazatot kapott, míg Borkai 51-et, ez azt jelentette, hogy elnökváltás történt.

Beszédében magabiztos volt: "Nekem volt lehetőségem sporton és azon kívül, a civil szférában is tevékenykedni, sikereket elérni. Ezt a tapasztalatomat szeretném most kamatoztatni elnökként." - mondta Kulcsár Krisztián.


Nemzetközi szinten még van hova fejlődni

A vívó a barcelonai és az athéni olimpián ezüstérmes lett csapatban, egyéniben pedig világbajnoki címet szerzett 2007-ben. Programjából kiemelte a partnerséget: hiába a kiváló szereplés, ha a nemzetközi súlyunk ettől elmarad - mondta. Nyelvtudását és kapcsolatrendszerét felhasználva személyesen szeretné javítani Magyarország nemzetközi kapcsolatait a sport világában. Szerinte a kommunikáció többet jelent, mint egy jó honlapot és néhány sajtótájékoztatót.