Új edzők, régi célok, de kevesebb pénz a Volánnál

Fotó: MTI / Bodnár Boglárka

-

Tyler Dietrich és Énekes Lajos lesz az EBEL-csapat vezetőedzője. Új páros kerül a MOL Ligában futó farmcsapat élére is. Az infrastruktúra adott lesz, de kisebb költségvetésből kell gazdálkodni. Ocskay Gábor több fiatalt, és újra telt házas meccseket szeretne látni a fehérvári jégcsarnokban.


A némileg csalódást keltő előző szezon (az EBEL alapszakaszában 9., a MOL Ligában 4. lett a csapat) után a következő idénynek újra osztott lapokkal vág neki a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Az idényzáró, idénynyitó sajtótájékoztatón Ocskay Gábor bemutatta a két csapat új edzőpárosát. Az EBEL-egységet a Tyler Dietrich, Énekes Lajos kettős fogja vezetni. A 2009 óta a klubnál dolgozó 31 éves kanadai szakember az osztrák liga legfiatalabb vezetőedzője lesz. A páros Marty Raymond 2013-as kinevezése óta az első edzői team, amelyikkel kétéves szerződést köt a klub. Az új légiósokat már Dietrich fogja kiválasztani.


az új stábok


A MOL Ligában szereplő csapatot a következő idényben Kóger István és Hegyi Ádám fogja vezetni. Kóger 2007-ben már vezette az akkor még Fehérvári Titánok névre hallgató farmcsapatot, az elmúlt évben pedig az akadémián dolgozott az U18-as és az U20-as korosztállyal. Segítője a 28 éves Hegyi Ádám tavaly még MOL Ligában játszó csapat kapitánya is volt, azonban sorozatos sérülései miatt a bajnoki hajrában már nem tudott jégre lépni.

Ocskay elmondta, a klub infrastruktúrája továbbra is adott lesz a sikeres bajnoki szereplésekhez, viszont a klubnak 15%-kal alacsonyabb költségvetésből kell gazdálkodnia. A klubelnök szeretne, ha az elmúlt években megszokottnál több saját nevelésű fiatal lépne jégre, és újra Palkovics Krisztiánhoz és Sofron Istvánhoz hasonló kaliberű tehetségek tűnnének föl Fehérváron. Az alapok adottak, ugyanis az Asiagóban a Divízió I/A csoportba feljutó U18-as válogatott több mint felét a fehérvári klub adta.

Ocskay Gábor azt is szeretné, ha a következő szezonban a csapat újra minden fordulóban telt ház előtt játszaná bajnoki mérkőzéseit.