Új buszok jönnek Budapestre, megegyezett a BKK és az Orangeways

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Aláírta a szerződést az új fővárosi midibuszokról a BKK és az Orangeways Hungária Kft., amelynek értelmében az utóbbi cég 35 db Rába-S91-es midibuszt üzemeltethet majd Budapesten – tudta meg a VS.


Az Orangewaystől származó információink szerint a gyártás most kezdődik, a buszok körülbelül 10 hónap alatt készülnek el, és várhatóan 2016 júniusában állhatnak forgalomba.

A BKK korábban azt közölte, hogy három fővárosi busztender fut egymással párhuzamosan, vagyis az Orangeways és a török Karsan (vele márciusban szerződött a BKK) egymástól függetlenül nyertesek. A fapados buszozás modelljét megvalósító magyar vállalkozás egy tavaly kiírt nyílt közbeszerzést nyert el, ennek keretében szállíthat 35 dízel midibuszt Budapestnek. Az eredményhirdetés idén január végén megvolt, a szerződést kedden írták alá.

Az Orangeways és a BKK szerződéskötésével pont került egy régóta húzódó ügy végére – mondta Kovács Miklós, az Orangeways Holding elnök-vezérigazgatója a VS.hu-nak. Véleménye szerint a magyar tulajdonú vállalkozás azzal, hogy magyar busszal (RÁBA S91) pályázott, feléleszti a magyar buszgyártást, erősíti a magyar ipart. Végső soron azonban a budapesti utasok a nyertesek, akik új és korszerű midibuszokkal vehetik igénybe a tömegközlekedést.